Žuvies patiekalų receptai

Kiauliena su austrių padažu

Kiaulieną supjaustyti gabalėliais ir išmaišyti su šaukšteliu miltų, 

2 šaukšteliais šerio, žiupsneliu cukraus ir šaukšteliu aliejaus.

Keptuvėje pakaitinti porą šaukštų aliejaus ir 1 minutę pakepti šviežią smulkintą imbierą.

Sudėti kiaulieną ir kepti kol paruduos.

Įpilti 4 šaukštus vištienos sultinio ir paruoštą mišinį iš šaukšto miltų, 

2 šaukštelių vandens, 2 šaukštų austrių padažo ir žiupsnelio pipirų. 

Užvirti ir uždengus patroškinti 3 minutes.

Austrių sriuba

Ingredientai:

Austrės 18 vienetų 
Kiaušiniai tryniai 3 vienetai  
Pienas 1 litras 
Petražolės smulkinta 1 šaukštas
Sviestas 2 šaukštai 
Kvietiniai miltai 1 šaukštas
Druska pagal skonį 
Juodieji pipirai pagal skonį

Gaminimas:

Ištirpinkite sviestą puode ir  jame miltus  geltonos spalvos. Įpilkite pieną, 

druską, pipirus. Maišydami virkite 20 min. Po to sudėkite išvalytas,  

austres ir dar  10 min. Trynius išplakite ir supilkite į sriubą maišant,  

nesukibtų (bet jau nevirkite). Sriuba  būti tiršta, ja patiekiant apibarstyti petražolėmis.

Austrių apkepėlė

Ingredientai:

6–8 austrių 
laurų lapelio 
keleto kvapiųjų pipirų 
citrininių prieskonių 
druskos 
100 ml grietinėlės 
50 g fermentinio sūrio 
5 plonų šoninės juostelių

Gaminimas:

Austres atverti, išimti minkštimą ir sudėti į puodą su vandeniu. Įdėti laurų lapelį, pipirų ir užvirinti. Nukėlus nuo ugnies palikti 5–7 min. 

Apvirtas austres perdėti į keraminį kepimo indą, pabarstyti citrininiais prieskoniais, pagardinti druska ir supilti grietinėlę. 

Apkepėlės viršų tolygiai pabarstyti tarkuotu fermentiniu sūriu ir kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 15 min. 
Šoninės juosteles apkepinti iš abiejų pusių keptuvėje, pagardinti prieskoniais. Išdėlioti ant karštos apkepėlės. 

Patiekti su balta duona.